Tarım Bakanlığı hileli gıda listesini yine güncelledi. 2 ürün daha eklendi

Tarım Bakanlığı hileli gıda listesini yine güncelledi. 2 ürün daha eklendi
Halkın sağlığını hiçe sayan firmalara 2 firma daha eklendi. Peynir ve zeytinyağında hile yapan firmalar ifşa edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlığını hiçe sayan markaları ifşa etmeye devam ediyor.

Bakanlık hileli gıdalar listesini sürekli güncelleyerek vatandaşları sağlıklı gıda tüketmeleri konusunda uyardı. Sofraların vazgeçilmezi olan birçok ürün, vicdansızlar tarafından taklit edildiği ve tağşiş ediliyor.

Aralarında ünlü markaların da olduğu köfteye domuz eti koyanlar, sucuğa at ve geyik eti karıştıranlar, çiğ adanaya kalp ekleyenlerle uzayıp giderken listeye yeni markalar da eklendi.

''Güvenilir Gıda'' sitesi üzerinden paylaşılan 28 Ekim tarihli listeye göre, Diyarbakır'da bir üreticinin peynirlerinde uygunsuzluk tespit edildi.

Tulum peynirinin içinde bitkisel yağ ve netamisin olduğu belirlendi.

4512142412-s8w7.jpg

Zeytinyağının içine de tohum yağları karıştırıldığı ortaya çıktı.

“guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” internet sitesi üzerinden, taklit veya tağşiş yapıldığı laboratuvar sonuçlarıyla tespit edilen gıdalar ve markalar anında vatandaşlarla paylaşılıyor.

Siteye giren vatandaşlar “Gıda Kamuoyu Duyurusu” sekmesi altındaki ''Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar'' ve ''Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar'' listesine ulaşabiliyor.

NETAMİSİN NEDİR?

Natamisin, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan antifungal (mantar önleyici) bir maddedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan taklit-tağşiş yapılan ürünler listesinde bu maddeyi içeren ürünlerin sağlığı tehlikeye düşürebileceği belirtilmiştir.

Madde, hassas bireylerde ciltte döküntü, şişlik ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Uzun vadeli ve yüksek dozda tüketilmesi ise bağırsak florasının bozulmasına ve mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi