Steve Hanke Türkiye ekonomisine noktayı koydu!

Steve Hanke Türkiye ekonomisine noktayı koydu!
ABD'li ekonomist Steve Hanke, Türkiye'nin enflasyonunun düşüş eğiliminde olduğunu ve toparlanma sürecine girdiğini açıkladı. Ayrıca, kişi başına düşen GSYİH'nin 2023'te 14.630 dolar olduğunu ve bu rakamın önümüzdeki yıllarda artacağını öne sürdü.

ABD'li ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye'nin enflasyon ve büyüme verilerini sosyal medya hesabından değerlendirdi. Hanke, Türkiye'nin enflasyon oranında önemli bir düşüş olduğunu belirtti. Yüksek frekanslı verilerle yaptığı hesaplamalarda, Türkiye'nin yıllık enflasyonunun %28,8 olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu verilerin toparlanma sürecine işaret ettiğini vurguladı.

ENFLASYON GERİLİYOR, EKONOMİ TOPARLANIYOR

Ekonomist Hanke, Türkiye'nin enflasyon verilerinin yavaşlama eğiliminde olduğunu ve bu durumun ekonomide iyileşmenin habercisi olduğunu belirtti. Özellikle son dönemdeki yüksek frekanslı verilerin, Türkiye ekonomisinin daha olumlu bir tablo çizmeye başladığını gösterdiğini kaydetti.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GSYİH YÜKSELECEK

Hanke, Türkiye ekonomisine ilişkin bir diğer önemli açıklamasını "Trading Economics" verilerine dayandırarak yaptı. 2023 yılı itibarıyla kişi başına düşen GSYİH'nin 14.630 dolar olduğunu belirtti. Hanke, bu rakamın 2026 yılına kadar 16.520 dolara ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Bu veriler, Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyeline işaret ediyor.

STEVE HANKE'NİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ YERİ

Johns Hopkins Üniversitesi'nde Uygulamalı Ekonomi Profesörü olan Hanke, aynı zamanda üniversitenin Uygulamalı Ekonomi, Küresel Sağlık ve Ticari Teşebbüs Çalışmaları Enstitüsü'nün Eş Direktörlüğünü yürütüyor. Ekonomik analizleriyle tanınan Hanke, özellikle gelişen piyasalar üzerindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi