Starbucks’a 1 ayda iki zammı geldi.

Starbucks’a 1 ayda iki zammı geldi.
Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks’tan bir ay içinde ikinci kez zam haberi geldiği iddia edildi. Ancak Teyit.org iddiaları yalanladı.

Türkiye'de 500'den fazla şubesi bulunan Starbucks'ın, bir ay içinde ikinci kez zam yaptığı iddia edildi.

İddiaya göre bazı kahvelerin küçük boy fiyatları şöyle sıralandı:

Filtre kahve: 37 TL

Türk kahvesi: 36 TL

Americano: 44 TL

Latte: 49 TL

Cappuccino: 49 TL

Caramel macchiato: 63 TL

Mocha: 66 TL

White chocolate mocha: 68 TL

Teyit.org iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Değerlendirmede şöyle denildi:

"İddiayı ortaya atan @tameroin isimli kullanıcı, fotoğrafı İstanbul Ümraniye’deki Buyaka AVM’de çektiğini belirtti. Teyit’in ulaştığı kullanıcı, 6 Ekim 2022’de panellerde fiyatların bir anda değiştiğini ve şubenin sipariş almayı durdurduğunu söyledi. Ancak şube bir süre sonra eski fiyatlardan sipariş almaya devam etmiş.

@tameroin isimli kullanıcı, benzer bir açıklamayı kendi hesabı üzerinden de yaptı ve eski fiyatlardan satışın devam ettiğini vurguladı. Kullanıcı, Twitter’da eleştiriye maruz kaldığı için hesabını da kilitledi. 7 Ekim 2022 itibariyle hesap kapalı olsa da, iddia farklı mecralarda yayılmaya devam ediyor.

Teyit, konuyla ilgili bilgi almak için Buyaka Starbucks’a ulaştı. Yetkililer, 6 Ekim 2022’de gündüz saatlerinde dijital panellerde bir hata olduğunu ve kısa bir süre sonra hatanın giderildiğini ekledi.

Nitekim Teyit’in ulaştığı Starbucks Genel Merkez yetkilileri de 6 Ekim 2022’de Starbucks ürünlerine zam yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yetkililer paneldeki hatanın araştırılacağını da vurguladı.

6 Ekim 2022’de Starbucks ürünlerine zam yapılmadı
Teyit 6 Ekim 2022 akşam saatlerinde Metrogarden ve Buyaka AVM’deki Starbucks şubelerindeki güncel fiyatlara ulaştı.

Her iki Starbucks şubesinde de fiyatlar, iddia görseliyle uyuşmuyor. Yani 6 Ekim 2022’de Starbucks ürünlerinde fiyat artış yapılmadı."

Etiketler :