SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı Netleşti: Yeni Maaş Tablosu Belli Oldu

SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı Netleşti: Yeni Maaş Tablosu Belli Oldu
15 milyonun üzerindeki emekli, açıklanacak zam oranını sabırsızlıkla beklerken, Ocak ayında alınacak zamlı maaş tablosu belli oldu. Emekli tahsis numaralarına göre 17-26 Ocak tarihleri arasında yatacak yeni emekli maaş tablosu kesinlik kazandı.

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıkarken, son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon karşısında en fazla ezilen kesimlerin başında emekliler yer aldı.

Milyonlarca emekli, yetkililer tarafından yapılacak zam açıklamasına kulak kesilirken, 17-26 Ocak tarihleri arasında yatacak olan zamlı emekli maaşlarının tablosu ortaya çıktı.

fibabanka1.webp

EMEKLİLERİN ZAMLI MAAŞI NE KADAR OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verisinin yüzde 37.57 olarak belirlenmesi, Ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranını da netleştirmiş durumda.

Meclis'in bir süredir kapalı olması ve henüz emekli maaş zammına eklenecek refah payı ve seyyanen artış oranının kesinlik kazanmaması, Ocak ayında yatırılacak maaşların yalnızca yüzde 37.57 oranında zamlanmasına neden olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, aralık ayında aldıkları maaş oranlarına göre 2024 yılının ilk ayında bu rakamları hesaplarında görecek:

adsiz-tasarim-6.png

ZAM FARKLARI İLERLEYEN TARİHTE YATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilerleyen günlerde açıklanması beklenen refah payı, seyyanen zam ve toplu sözleşme payının ardından emeklilerin maaşlarına alacakları yüzde 37.57'lik artışın üzerindeki ek zam, ilerleyen tarihlerde hesaplara yatacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışmanın ardından emekliler için ödenecek kesinti bedelinin ay sonu ya da şubat ayı maaşlarına eklenmiş şekilde hesaplara yatırılması planlanıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR ZAM ALAMAYACAK

Halihazırda kök maaşı 7 bin 500 liranın altında bulunan milyonlarca emekli, maaşlarına yansıtılacak yüzde 37.57 oranındaki artışın kök aylıklarına getirilmesi nedeniyle, fiilen Ocak ayında herhangi bir zam almamış olacak.

Mevcut şartlarda 4 bin 500 ile 5 bin 500 lira seviyeleri arasında maaş alan milyonlarca emekli, bu oranlara yüzde 37.57 oranında artış eklenmesi halinde aylıklarının 7 bin 500 lirayı aşmaması nedeniyle 17-26 Ocak tarihleri arasında da aynı aylığı almış olacak.

Etiketler :