S&P'den kritik Türkiye yorumu!

S&P'den kritik Türkiye yorumu!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'tan Türkiye ile ilgili açıklama geldi. Kuruluşun analisti Frank Gill, liranın değer kaybetmesinin Türk şirket ve bankaları için "çok çok kötü" olacağını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un EMEA Kıdemli Direktör ve Analisti Frank Gill, Türkiye'nin kredi notunun hali hazırda bir indirim tehlikesi ile karşı karşıya olmadığını, bununla birlikte liranın daha fazla değer kaybetmesinin Türk şirketleri ve bankaları için "çok, çok kötü" bir haber olacağını bildirdi.

Foreks'te yer alan habere göre, S&P'nin canlı interaktif web yayınında Türkiye'nin ve Türk bankacılık sektörünün durumuna ilişkin değerlendirmede buluna Frank Gill, "Şu anda Türkiye için en büyük soru işareti Ülke içinde liraya olan zayıf güvenin nasıl tesis edileceğine dair belirsizlik. Şartlar değişmez ise Türk özel sektörü borç çevirmenin üstesinden gelebilecek gibi görünüyor. Lirada zayıflamanın devam etmesi Türk şirketleri ve buna bağlı olarak bankaları için çok, çok kötü haber olur" diye konuştu.

Türkiye'nin kredi notunun hali hazırda tehlikede olmadığını düşündüğünü ifade eden Gill, bununla birlikte Türkiye'nin bilançosunda genişlemenin devam etmesi halinde endişelerin artabileceğini vurguladı. Gill ayrıca, lirada daha fazla sıkıntı yaşanmasının daha çok sayıda şirketin kredilerini geri ödemekte problem yaşamalarına neden olabileceğin ive Türkiye'nin sorunlu krediler için resmi tahminlerinin hali hazırda sistemdeki tüm problemli kredileri hesaba katmadığını da vurguladı.

Etiketler :