Son Dakika | Borsa İstanbul'da manipülasyon operasyonu!

Son Dakika | Borsa İstanbul'da manipülasyon operasyonu!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan borsada manipülasyon soruşturmasında 9 ilde 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında Borsa İstanbul piyasasında manipülatif hareketler yaptıkları tespit edilen 17 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve piyasa dolandırıcılığı” suçlarından gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ,Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosunca, BIST (Borsa İstanbul) pay piyasasında işlem hacmi ve hisse fiyatında hayatın olağan akışına aykırı dalgalanmalar yaşanması, yapay yükselişlerin küçük yatırımcıyı zarara uğratığı yönünde tespitler üzerine soruşturma başlatıldı.

EKOL TV'nin aktardığına göre, şüphelilerin, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ isimli şirkete ait (PRKAB) ve Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama AŞ isimli şirkete ait (DOBUR) hisselerinde “Hektor, Hektor As ve Borsa Dostlar Konağı” isimli sosyal medya sayfaları aracılığı ile manüpilasyon yaptığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyon kapsamında, İstanbul , İzmir, Ankara ve Şanlıurfa olmak üzere 9 ilde 17 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve piyasa dolandırıcılığı” suçlarından gözaltı kararı verildi.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi