Sofralarımızın vazgeçilmezi etli kuru fasulyenin en ucuz ve en pahalı olduğu şehirler
Sofralarımızın baş köşesinde yer alan yemeklerinden başından gelen etli kuru fasulye, yıllardır bir gelenek olarak nesilden nesile aktrarılıyor. Özellikle pirinç pilavı ile özdeşleşen etli kuru fasulye, bir çok kişinin en sevdiği yemekler listesininde en zirevde yer alıyor.
Etli kuru fasulye ile ilgili bir araştırma yapan Lessy, Türkiye'nin en büyük 10 kentinde, 4-5 kişilik etli kuru fasulye için gereken temel malzemelerin maliyetini ortaya çıkardı.
Lessy ekibi, araştırmasında etli kuru fasulyenin biber salçası, dana eti, domates salçası, kuru fasulye, pul biber, soğan, tuz ve yağ gibi temel bileşenlerine odaklandı.
Araştırma sonucunda 10 kentteki ortalama fiyatlar ise pahalıdan ucuza şöyle sıralandı:
Şanlıurfa: 196,73 TL
Ankara: 193,38 TL
İzmir: 181,39 TL
İstanbul: 180,85 TL
Mersin: 180,33 TL
Adana: 179,52 TL
Antalya: 179,50 TL
Bursa: 178,47 TL
Gaziantep: 171,72 TL
Konya: 159,52 TL
Kaynak:Haber Merkezi