SGK Uzmanı Özgür Erdursun Tane Tane Anlattı! 17 bin 2 TL'lik Asgari Ücret İşte Böyle Eriyecek, Vatandaşın Cebi Cayır Cayır...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun Tane Tane Anlattı! 17 bin 2 TL'lik Asgari Ücret İşte Böyle Eriyecek, Vatandaşın Cebi Cayır Cayır...
Zamlı asgari ücret şubat başında hesaplara yatacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, devletin kendi gelirlerine yaptığı zammın, asgari ücretten fazla olduğuna dikkat çekerek, zammın nasıl eriyeceğini anlattı. Asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldı.

Milyonların merakla beklediği asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı.

Ekonomistler asgari ücretin birkaç ay içinde eriyeceği konusunda hemfikir.

Asgari ücret rakamı, özel sektör maaşları için belirleyici olacak, özel sektörde maaşlar asgari ücret baz alınarak belirlenecek.

Asgari ücret açıklanmadan önce öngörüsünü 16.500-17.000 Tl olarak açıklayarak tutturan ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, bu kez de asgari ücretin nasıl eriyeceğini anlattı.

Erdursun milyonlarca vatandaşı üzecek bir açıklamada bulundu.

asgari.jpg

Asgari ücret artışıyla diğer ürünlerde fiyat artacak algısının doğru olmadığını aktaran Erdursun, “Ocak ayında yine her şeyin fiyatı artacak. Sadece ücretlere bağlı olarak artış yapılmıyor ki. Ocak ayına girdiğimizde devlet kendi gelirlerine, vergilere yüzde 58 oranında artış yapacak. Öyleyse ona artış yapmasın” ifadelerini kullandı.

Hükümetin kendi gelirlerini yüzde 58 arttıracağını vurgulayan Erdursun, “1 Ocak’tan itibaren devlet her şeye zam yapacak. Yüzde 49 asgari ücret artışında cebe giren para fazlası ile vergilere gidecek. Kısacası asgari ücret artışı, devletin kendi gelirini artırmasında daha az oranda zam yapıldı” söyleminde bulundu.

asgari2-001.jpg

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, yeniden değerleme oranı 2023 yılı için % 58,46 (elli sekiz virgül kırk altı) olarak tespit edildi.

Noter kağıdı, kimlik belgesi gibi değerli kağıtların bedelleri yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı.
İşte asgari ücret zammı, vatandaşın cebinden böyle geri alınacak.

Etiketler :