SGK Uzmanı İsa Karakaş, EYT'lilerin Beklediği Açıklamayı Yaptı "Böyle Bir Neden Mümkün Değil"

SGK Uzmanı İsa Karakaş, EYT'lilerin Beklediği Açıklamayı Yaptı "Böyle Bir Neden Mümkün Değil"
Bir buçuk milyondan fazla vatandaşın yararlandığı yüz binlerce haneye umut ışığı olan düzenleme, bir vatandaş için kabusa dönüştü! Antalya'da yaşayan talihsiz EYT'li, 9 ay boyunca emekli maaşı aldıktan sonra emekliliği iptal edildi.

EYT'li vatandaş, borcunu ödeyerek tekrar emekli olsa da 9 ay boyunca aldığı maaşın (toplam 101 bin lira) geri isteneceğini öğrendi. Bu durum, EYT ile emekli olanlar arasında büyük bir tedirginliğe yol açtı.

SORUNA SGK UZMANI İSA KARAKAŞ IŞIK TUTTU

Sosyal medya hesabı X'ten konuya ilişkin açıklama yapan SGK Uzmanı İsa Karakaş, yaşanan sorunun kaynağını net bir şekilde açıkladı. Karakaş'a göre EYT'linin emekliliği 1997 yılında hiç prim ödemediği tarım sigortasından kaynaklı bir borç nedeniyle iptal edilmiş gibi gösterilmiş.

Ancak Karakaş, bu durumun gerçekçi olmadığını vurguladı. SGK'nın 2000, 2008 ve daha sonraki yıllarda yaptığı düzenlemeler gereği, EYT'linin emekliliğinin bu nedenle iptalinin mümkün olmadığını açıkladı.

EYT'linin yaşadığı bu talihsiz olay, sosyal medyada büyük yankı buldu. Binlerce kullanıcı, EYT'liye yönelik bu haksız uygulamayı kınayarak tepkilerini dile getirdi.

asdasdasdadad.jpg

İzlenecek Yol Ne Olmalı?

EYT'linin bu haksız uygulamaya karşı yasal yollara başvuracağı tahmin ediliyor. Bu olay, EYT'lilerin yaşadığı sorunları bir kez daha gözler önüne serdi ve EYT düzenlemesinde eksikliklerin olduğuna dair tartışmaları alevlendirdi.

Etiketler :