Servislerin Kaldırılma Kararından Dönülüyor Mu?

Servislerin Kaldırılma Kararından Dönülüyor Mu?
Hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerinden birisi de kamuda servislerin kaldırılması kararı oldu. Ancak bu karar tepkiyle karşılanmış, sendikalar kararın iptali için Danıştay'a dava açmıştı. Peki servislerin kaldırılma kararından dönülüyor mu?

Kamuda tasarruf ayrıntılarından en dikkat çekeni servislerin kaldırılma kararı olmuştu. Kamuda servis uygulaması 9 yıl önce toplu sözleşme ile imza altında. Servis uygulamasından ülke genelinde 120 bin memur faydalanıyor. 13 Mayıs'ta hükümet kamuda tasarruf tedbiRlerini açıklamıştı.

Tasarruftan birisi olan servislerin kaldırılma kararına Memur-Sen başta olmak üzere pek çok sendika tepki göstermişti. Toplu sözleşmenin hiçe sayıldığını dile getiren sendikalar Danıştay'a kararın iptali için başvurmuştu.

servislerin-kaldirilma-kararindan-donuluyor-mu.webp

Servisçiler de söz konusu karara tepki göstermiş ve eylem gerçekleştirmişti. Peki tepki çeken servislerin kaldırılma kararından dönülüyor mu?

SERVİSLER KALDIRILACAK MI?

NTV'den Sibel Can'ın haberine göre kamuda servislerin kaldırılması kararının yeniden gözden geçirilmesi planlanıyor. Edinilen bilgiye göre; uygulama kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılabilir.

servislerin-kaldirilma-kararindan-donuluyor-mu1.webp