Selçuk Geçer: En önemli yatırım araçlarından birisi tavuk oldu

Ekonomist Selçuk Geçer, faiz politikası kararlarına ilişkin konuştu. Kur cephesinde büyük kırılmalar yaşanacağını söyleyen Geçer, "Türkiye ekonomisi intihar etmiş durumda" dedi.

Ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV'de yayınlanan Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu. Geçer, Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz artırımı kararını değerlendirdi. Dünya ülkelerinin merkez bankalarının faiz oranlarını karşılaştıran Selçuk Geçer, son faiz artırımını eleştirdi. 

Faiz artışı ülkeler listesi tablosuna ilişkin yorumlarda bulunan Geçer, tablonun ilk sırasında yer alan Venezuela’nın krizde olduğunu söyledi. Tabloda Türkiye’nin altında yer alan ülkelerin arasında ise İran, Haiti gibi ülkeler bulunuyor.

adsiz.png

Faizin yüzde iki oranında artırılacağını beklemediğini söyleyen Selçuk Geçer'in değerlendirmeleri şu şekilde:

Merkez Bankası hem kendisi hem de Türkiye ekonomisini bu kararıyla intihar etmiş durumda. Doların faizle düşürülemediğinin en net göstergelerinden biri faiz artırımı Çünkü Amerika’daki faiz yüzde 2, Türkiye’de ise 19. Dolar bir süre sonra tekrar 7.90 seviyelerini zorlamaya başlayacaktır. 

En önemli yatırım araçlarından birisi ayçiçek yağından sonra tavuk oldu. Gıda sektörüne yüzde 50'lik zam yapıldı. 

 

Etiketler :