Seçimden Sonra Yeni Vergiler Gelecek! Gayrimenkule Büyük Gözaltı

Seçimden Sonra Yeni Vergiler Gelecek! Gayrimenkule Büyük Gözaltı
10 Haber'den Nuray Tarhan'a konuşan Prof. Dr. Murat Batı "Seçimden sonra kripto paradan ve gayrimenkul gerçek kazançtan vergi alınabilir" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı, seçim sonrasında vergi düzenlemelerinde değişiklikler olabileceğini ifade etti. Batı, özellikle borsa ve faiz gelirlerine uygulanan vergi avantajlarının azaltılabileceğini, kripto para gibi finansal enstrümanlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilebileceğini belirtti. Ayrıca, gayrimenkul kazançlarının vergilendirilmesinde de değişikliklerin olabileceğine dikkat çekti. Gerçek satış bedeli üzerinden vergilendirme uygulanabileceğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Gelir İdaresi Başkanlığı'na etkin olmayan bazı vergilerdeki istisna ve muafiyetlerin kaldırılması yönünde talimat verdiğini hatırlatan Batı, vergi harcama listesindeki bazı istisna ve muafiyetlerin azaltılmasının beklenebileceğini ancak bu değişikliklerin sermayeyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Dolaylı vergiler olan KDV ve ÖTV'nin oranlarında düşüş beklememesine rağmen, gelir vergisinin payının artırılmasıyla dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artabileceğini tahmin ettiğini dile getirdi. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin tekrar getirilme ihtimalini düşük gördüğünü belirtti.

Etiketler :