Sebze meyve kabuklarını dönüştüren otel yüzde 30 tasarruf etti

Sebze meyve kabuklarını dönüştüren otel yüzde 30 tasarruf etti
Antalya’da bir otel, sebze ve meyve kabuklarını değerlendirerek atık miktarını yüzde 30 azalttı. Misafirlere indirim sunarak israfı önlemeye çalışıyor. "Sıfır Atık" projesiyle dikkat çeken otel, sürdürülebilir turizmin örneğini sergiliyor.

Antalya'da, bir otel "Sıfır Atık" projesi çerçevesinde sebze ve meyve kabuklarını yeniden kullanıyor. Hakan Saatçioğlu, otelin genel koordinatörü, 2018 yılından bu yana atık miktarını yüzde 30 oranında azalttıklarını açıkladı. Usta aşçılar, sağlıklı malzemeleri değerlendirerek yemek zenginliğini artırıyor.

İSRAFI ÖNLEMEK İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR

Otel, misafirleri bilinçlendirmek amacıyla iç mekanlarda bilgilendirici tabelalar yerleştirdi. Saatçioğlu, her şey dahil sistemlerde israfın artığını vurguladı. Normal bir otelde tabak başına ortalama 30 gram atık bulunurken, her şey dahil sistemlerde bu miktar 250 gramı buluyor.

LEZZETİ ARTIRAN YENİ YEMEKLER

Otelin mutfak şefi Halil Gökmenoğlu, sebze ve meyve kabuklarını kullanarak çeşitli lezzetler geliştirdiklerini belirtti. Kabukları kurutarak baharat gibi kullanıyorlar. Geri dönüşüm sayesinde hem lezzeti artırıyorlar hem de israfı önlüyorlar.

MİSAFİRLERE İNDİRİM FIRSATLARI

Otelin kalite müdürü Hasan Çetin, misafirleri israf konusunda bilinçlendirmeye yönelik çeşitli fırsatlar sunduklarını aktardı. Tabağını bitiren misafirlere otel içi harcamalarında indirim teklif ediyorlar. Ayrıca, atık yiyecekleri sokak hayvanlarına ulaştırarak sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlıyorlar.

Kaynak:AA