Savaş çanları çalıyor: Altın pusuya yattı!

Savaş çanları çalıyor: Altın pusuya yattı!
Halk Tv yayınında altının Orta Doğu'daki gerilimden nasıl etkileneceğini anlatan altın uzmanı Adnan Kapukaya, alım fırsatlarını da açıkladı.

Altın uzmanı Adnan Kapukaya altının Orta Doğu'daki gerilimden nasıl etkileneceğini anlattı. Altının iki günde 40 TL prim yaptığını belirten Kapukaya, altında alım seviyesini açıkladı.
Kapukaya şunları anlattı:

Bugün ay sonu olmasına rağmen bu fiyattan kapatması, altında yukarı yönlü gidişin devam edeceği anlamına geliyor.

Lübnan'a yapılan ilk operasyondan beri Orta Doğu'da gerilim devam ediyor ama bu akşam da FED'in açıklamaları bekleniyor.

Bugün saat 21.00'da Amerikan Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Muhtemelen faiz sabit tutulacak. Kasım'da da seçimler var. Altına yatırım daha yoğun. 2500-550 seviyesine geldikçe yatırımcıların ve borcu olanların altın almasını tavsiye ediyorum ama kredi çekip kesinlikle almasınlar.

Dolar'da da ufak bir hareket olacak, 34 bandına gideceğini söyleyebilirim.

Altın Ağustos sonuna doğru 2750 seviyesine doğru bir zirve yapıp yılı 3.000 seviyesine gidecek. Altının hareketi kasımda başlayacak.

Ons olarak da 2600 onsları görmemiz ihtimali yüksek. Bugün 2.450 seviyesini takip etsinler ons altında FED'ten sonra. Aşağı düşüşlerde alım seviyesi olarak kullanabilirler.

Piyasalarda suikast gerilimini yorumlayan ekonomist Emin Şirin de kısa vadede büyük ekonomik sonuçların çıkmayacağını söyledi.

Misilleme açıklamalarının uzun süredir devam eden bir savaşın devamı olduğunu belirten Şirin, piyasaların bu duruma hemen tepki vermeyeceğini anlattı.

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi