QNB Finansbank önemli değişiklikler yaptı: Bugünden itibaren geçerli!

QNB Finansbank önemli değişiklikler yaptı: Bugünden itibaren geçerli!
QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi, Naturel Enerji ve Say Yenilenebilir Enerji'yi çıkarırken, IC Enterra Yen. Enerji ve Mogan Enerji'yi bünyesine kattı. Değişiklikler 1 Ağustos'ta yürürlüğe girdi.

QNB Finansbank, Temiz Enerji Endeksi'nde önemli değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerle birlikte, Naturel Enerji (NATEN) ve Say Yenilenebilir Enerji (SAYAS) endeksten çıkarıldı. Yerlerine IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA) ve Mogan Enerji (MOGAN) dahil edildi.

2023/09/15/enerji.jpeg

YENİ ŞİRKETLERİN AĞIRLIKLARI

Yeni düzenlemeyle endekste yer alan şirketlerin ağırlıkları da belirlendi. Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri (SMRTG) yüzde 15 ile en yüksek paya sahip. Onu yüzde 14.9 ile Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE) ve yüzde 14 ile CW Enerji (CWENE) takip ediyor. Değişiklikler 1 Ağustos 2024'ten itibaren geçerli olacak.

FONUN TAKİP ETTİĞİ ŞİRKETLERİN LİSTESİ

Endeksin yeni bileşiminde yer alan diğer şirketler ise Galata Wind Enerji (GWIND) yüzde 10.5, Alfa Solar Enerji (ALFAS) yüzde 9.8, Aydem Enerji (AYDEM) yüzde 7.4, Biotrend Çevre ve Enerji (BIOEN) yüzde 7.3, Mogan Enerji (MOGAN) yüzde 7.2, IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA) yüzde 7.1 ve Margün Enerji (MAGEN) yüzde 6.9 oranında yer alıyor.

2024/05/10/ruzgar-enerjisi-sistemleri.jpg

Bu düzenlemelerle, endeks daha sürdürülebilir ve çevre dostu enerji şirketlerine odaklanmayı sürdürecek. Değişikliklerin enerji piyasasında nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi