QNB Finansbank büyük müjdeyi duyurdu! Çift kademeli yükseliş gerçekleşti

QNB Finansbank büyük müjdeyi duyurdu! Çift kademeli yükseliş gerçekleşti
Moody's Ratings, Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e yükseltti. Bu, iki kademe bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, ülkenin yabancı para ve TL tavan notları da yükseltildi. Bu adım, ülke ekonomisindeki iyileşmenin bir yansıması olarak görülüyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Ratings, Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e yükseltti. Bu gelişme, ülkenin yabancı para ve TL tavan notlarında da iki kademe artışla Ba3 ve Ba1 seviyelerine taşındı. Türkiye'nin ekonomisindeki olumlu gelişmelerin bu not yükselmesinde etkili olduğu belirtildi.

BANKA NOTLARI DA YÜKSELTİLDİ

Moody's, Türkiye'nin kredi notundaki bu yükselişi takiben, QNB Finansbank'ın kredi derecelendirme notlarını da güncelledi. Bankanın Temel Kredi Değerlendirmesi notu bir kademe artışla b2'ye, Düzeltilmiş Kredi Değerlendirmesi ise iki kademe artışla ba2'ye yükseltildi. Bu artış, bankanın uzun vadeli mevduat notlarına da yansıdı.

YENİ NOTLAR VE GÖRÜNÜM

QNB Finansbank'ın güncel kredi notları arasında uzun vadeli yabancı para mevduat notu Ba3 (Pozitif) olarak belirlendi. Kısa vadeli yabancı para mevduat notu NP, uzun vadeli TL mevduat notu ise Ba2 (Pozitif) seviyesine yükseltildi. Moody's'in raporunda, Türkiye'nin makroekonomik görünümündeki iyileşmenin bankaların kredi notlarını da olumlu etkilediği vurgulandı.

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

QNB Finansbank, yapılan bu açıklamaların Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili tebliğlerine uygun olduğunu ve bilgilere tam ve doğru olarak yer verildiğini belirtti.
Banka, konuya ilişkin bilgilerin doğruluğundan sorumlu olduğunu da ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi