Prof. Dr. Hakan Kara'nın Flaş Faiz Mesajı: Faizde Radikal Değişim Gerekiyor, İşte Nedenleri!

Prof. Dr. Hakan Kara'nın Flaş Faiz Mesajı: Faizde Radikal Değişim Gerekiyor, İşte Nedenleri!
TCMB'nin PPK kararı öncesi Hakan Kara, faiz artışı ve döviz kurunda dalgalanma önerdi. Piyasalarda faizde değişiklik beklentisi yok, ancak döviz kurundaki etkiler konuşuluyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizi kararı için beklenti, 25 Nisan Perşembe günü saat 14:00'te açıklanacak. Piyasalarda, politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılması yönlü bir beklenti hakim.

HAKAN KARA: FAİZ ARTIŞI VE DÖVİZ KURU DALGALANMASI ÖNERİSİ

TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara, kritik karar öncesi Merkez Bankası'na tavsiyelerde bulundu. Kara, faizin 500 baz puan artırılması ve yüzde 55'e çıkarılması gerektiği görüşünü paylaştı. Ayrıca, "Banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemelerin kaldırılması ve döviz kurunun daha fazla dalgalanmaya bırakılması gerektiğini" ifade etti. Kara'ya göre, bu adımların atılması durumunda mevduat ve kredi yapısı daha adil bir yapıya kavuşacak, döviz kuru piyasası ve bütün sistem rahatlayacaktır.

EKONOMİ UZMANLARI GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI

Piyasa uzmanları ise genel olarak politika faizinde değişiklik beklemezken, Kara'nın önerilerini önemli buluyor. Özellikle döviz kurundaki dalgalanmanın etkileri üzerinde duruluyor ve Merkez Bankası'nın bu konuda daha aktif adımlar atması gerektiği vurgulanıyor.