Piyasalar: OHAL'den sonra dolar

Piyasalar: OHAL'den sonra dolar
ABD ile ilişkiler açısından piyasalar tarafından yakından izlenen ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğun devamına karar verilmesi ardından dün yükselen dolar/TL bu sabah 4

ABD ile ilişkiler açısından piyasalar tarafından yakından izlenen ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğun devamına karar verilmesi ardından dün yükselen dolar/TL bu sabah 4.80'in üzerinde hareketini sürdürürken, endekste hafif satıcılı açılış görülebileceği belirtiliyor.

Bugün yurtdışı piyasalar ve TCMB’nin beklenti anketini takip edecek olan piyasalar asıl olarak gelecek haftaki TCMB toplantısına odaklanırken, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesiyle birlikte başlayan yeni dönemde ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceği de yakından izleniyor. OHAL’in de kaldırılması ardından analistler kurda kalıcı bir iyileşme için hükümet tarafından piyasada güveni artırıcı adımlar atılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Yurt içinde bugün saat 1430’da TCMB beklenti anketi, yurt dışında ise saat 1130’da İngiltere perakende satışlar, saat 1530’da ABD işsizlik maaş başvuruları ve Philadelphia Fed endeksi açıklanacak.

Ziraat Yatırım’ın notunda Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisine yönelik iyimser açıklamaları ve kademeli faiz artışına vurgu yapması sonrasında doların dirençli durmaya devam ettiği belirtilerek, “Gelişmekte olan ülke kurları da bu sabah hafif satıcılı. Birkaç gündür dalgalı bir seyir izleyen TL de baskı altında. BIST100 güne hafif satıcılı bir görüntüyle başlayabilir” denildi.

Mahkeme yargılandığı davada Brunson’ın tutukluluğunun devamına hükmetti. Davadan olumlu yönde bir karar çıkacağı beklentileri nedeniyle TL karar öncesi gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışıyordu.

Sepet bazında TL bu sabah 5.1963/5.2033, euro/TL ise 5.5981/5.6009 seviyesinde.

Etiketler :