Petrol Fiyatları İçin Kötü Haber! En Yetkili İsim Açıkladı

Petrol Fiyatları İçin Kötü Haber! En Yetkili İsim Açıkladı
İran ve İsrail arasındaki gerilim, petrol fiyatlarını da yukarı çekti. Brent petrolün varil fiyatı yaşanan gelişmelerin ardından 90 doları aşarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Peki bu artış devam edecek mi, petrol fiyatları 100 doları görecek mi?

Orta Doğu'daki çatışmalar petrolün ateşini yükseltti. İran ve İsrail arasındaki gerilim şu an için düşse de jeopolitik gerilim nedeniyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları gördü.

Analistlerin tahmini ise daha yüksek. Örneğin Citigroup Inc.'in temel senaryosu Orta Doğu'da gerilimin aşırı yüksek olması ve bu durumun fiyatları yukarıya doğru desteklemesi yönünde.

Bu durum, bankanın kısa vadeli fiyat tahminlerini yükseltmesine yol açarken Analist Max Layton konuya ilişkin değerlendirmesinde "Bizim görüşümüze göre mevcut piyasada fiyatlandırılmayan şey, İran ile İsrail arasındaki doğrudan çatışmanın potansiyel olarak devam etmesi ve olayların niteliğine bağlı olarak petrol fiyatlarının varil başına +100 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Etiketler :