Pastırmanın Fiyatını Görenler İnanamıyor! Dilim Fiyatı Dudak Uçuklattı

Pastırmanın Fiyatını Görenler İnanamıyor! Dilim Fiyatı Dudak Uçuklattı
Gıda fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Markette çekilen fotoğraf pastırmanın fiyatı dudak uçuklatıyor dedirtti. Pastırmanın 1 gramlık dilimi 17 TL'den satılıyor.

Bir markette yakalanan bir karede, pastırmanın kilosunun 1699 liraya satıldığı tespit edildi. Fiyatı gören bazı insanlar, "Ekonomiyi yerle bir edenlerin bu fiyatlara bakması lazım" şeklinde yorumlarda bulunurken, bazıları da "Eğer bozulmazsa altın değil, pastırma biriktirin" diyerek tepki gösterdi.

pastirma.jpg

Enflasyon, resmi verilere göre düşüşte görünse de, halkın gerçek enflasyonu bunun tam tersini gösteriyor gibi. Resmi verilere göre yıllık enflasyon yüzde 68,50 iken, halk tarafından hesaplanan ENAG ise yüzde 124,63 olarak belirlendi.

pastirma3.jpg

Ekonomiyi yönetenler, baz etkisiyle enflasyonda düşüş beklediklerini dile getirseler de, halkın market ve pazarda karşılaştığı fiyatlar düşüşten ziyade artış eğiliminde. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ise gıda enflasyonunun geldiği noktayı gözler önüne serdi.

pastirma4.png

Fotoğrafta, seçkin pastırmanın fiyatının 1.399 lira, antrikot pastırmanın ise 1.699 lira olduğu görülüyor. Pastırmanın fiyatını gören bazı kişiler ise "Eğer bozulmazsa altın değil, pastırma biriktirin" şeklinde yorumlarda bulundu.