"10 yıl önce uyardım, hepsi gerçek oldu" diyen Özgür Demirtaş yine uyardı:Kötünün Kötüsü Gelecek

"10 yıl önce uyardım, hepsi gerçek oldu" diyen Özgür Demirtaş yine uyardı:Kötünün Kötüsü Gelecek
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomideki mevcut durumu değerlendirirken, "Ne yazık ki, size iyi haberler veremem" diyerek endişelerini dile getirdi. Ekonomik durumun sene sonuna kadar daha da kötüleşeceğini öngördü.

Ekonomisindeki çıkmaz, yüksek enflasyonla daha da derinleşiyor. Bu durum, TL'nin negatif performansıyla vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Emekliler, işçiler ve genel olarak halk, artan mali sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonominin mevcut durumunu değerlendirerek geleceğe dair daha kötü senaryoların beklediğini vurguladı. Demirtaş, ekonomik belirsizliklerin arttığını ve iyileşmenin uzun vadede gerçekleşeceğini belirtti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kötü haberi verdi ve ekledi: "Çok daha kötüsü gerçekleşecek!" Alım gücünün iyice düştüğünü ifade eden Demirtaş, dar gelirli kesimin zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Maalesef size iyi haber veremiyorum" dedi.

Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Alım gücü feci derecede düştü. Dar gelirli can çekişiyor. Maalesef size iyi haber veremiyorum: Sene sonuna kadar ÇOK daha kötüsü gerçekleşecek. Alım gücünüz iyice düşecek. Pahalılığa inanamayacaksınız. Ben ülkemi 10 YIL önce uyardım. DEFALARCA uyardım. Hepsi gerçek oldu."

Kaynak:halktv.com.tr