Otomobil ilanlarına düzenleme yolda. Cezalar 100 bin lirayı bulacak

Otomobil ilanlarına düzenleme yolda. Cezalar 100 bin lirayı bulacak
Otomobil ilanlarına yeni düzenlemeler geliyor. Sosyal medya platformları da bu düzenlemeye dahil olacak. Ticaret Bakanlığı, ilan sitelerine ve distribütörlere yeni kurallar getiriyor. Kurallara uymayanlara yüksek cezalar kesilecek.

Ticaret Bakanlığı'nın konut piyasasındaki doğrulanmış ilan uygulaması 15 Eylül itibarıyla resmen hayata geçmiş yeni düzenleme ile sahte emlak ilanlarının önüne geçilmesi hedeflenmişti. Bakanlığın gündeminde yeni bir gelişme olarak otomobil ilan siteleri ve sosyal medya sayfaları var.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanları ile ilgili olarak bazı sosyal medya platformlarına yönelik yeni yönetmeliklerin geleceğini söyledi.

CEZALAR 10 BİN İLA 100 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞECEK

Gürcan, “Şu anda tespitleri yapıyoruz. Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak” dedi.

Gürcan, motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yapılan değişiklikle distribütörlere de bazı yükümlülükler getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

''Yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlamaması, fatura tarihinden sonra, taşıt fi yatında artış yapmaması, taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, yetkili satıcının taşıt satışlarını ve kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlamaması gibi kuralları devreye aldık.”

Kaynak:Habertürk