Ortaklar arasında kriz çıktı, ünlü şefin ortağı şirketin iflasını istedi

Ortaklar arasında kriz çıktı, ünlü şefin ortağı şirketin iflasını istedi
Ünlü şef Bora Bozankaya'nın sahibi Banko Burger'ın sahibi Bora Bozankaya ile ortağı arasında kriz çıktı. Cengizhan Öztunalı, Bozankaya ile ortak olduğu Banko Merkez Gıda Üretim AŞ’nin iflasına karar verilmesi talep etti. Davanın ilk duruşması önümüzdeki mayıs ayında görülecek. Bozankaya'nın avukatı ise, bu kişi ile ilgili 'hileli iflastan' suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda Banko Merkez Gıda Üretim Turizm AŞ’nin iflası talep edildi. Şirket adına açılan davada ilk duruşma ise 8 Mayıs’ta yapılacak.

Edinilen bigilere göre ünlü şef Bora Bozankaya, sahibi olduğu Banko Burger markası ile faaliyet göstermeye başladıktan 2 yıl sonra, yeni bir şirketi daha ortak olarak kurdu.

YENİ BİR ŞİRKET KURDULAR
İstanbul Ticaret Odası
kayıtlarına göre, Banko Merkez Gıda AŞ, Bora Bozankaya ve Fevzi Cengizhan Öztunalı’nın ortaklığı ile kuruldu. Anılan şirket, catering sektörüne yönelik ürün üretimi yapmak için kuruldu. Ancak, bir süre sonra ortaklar arasında sıkıntı yaşanmaya başladı. Şirket ortağı Öztunalı da, ortağı olduğu şirketin iflasını talep etti.

Öztunalı, ortağına gönderdiği ihtarname ile de durumu bildirdi. Mahkemenin, şirketin iflasına karar vermesi halinde tasfiye sürecine geçilecek.

‘İFLAS TALEP ETMEK ZORUNDA KALDIK’
Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Fevzi Cengizhan Öztunalı’nın, yargı sürecinin yeni başladığını belirterek ayrıntılı konuşmak istemediğini kaydetti. Öztunalı, kendileri dışında yaşanan bazı sorunlar nedeni ile iflas talebinde bulunduklarını söylemekle yetindi.

DAVAYI AÇAN, BİR ŞİRKETTE ORTAK
Av. Necmettin Yalçın Salt ise, müvekkili Bora Bozankaya adına yaptığı açıklamada “Haberde adı geçen Fevzi Cengizhan Öztunalı, müvekkilimizin hissedarı olduğu sadece tek bir şirketin ortağı ve sorumlu müdürüydü. Bu şirketin resmi ünvanı da Banko Merkez Gıda Üretim Turizm ve Reklam Hizmetleri San. Tic. AŞ’dir. Bu şirketin tescilli markası da ‘BFS’ olarak tescil edilmiş durumda. Fevzi Cengizhan Öztunalı sadece BFS markasının sahibi şirketin ortağı. Banko Burger ile hiçbir alakası yok” diye konuştu.

O ŞİRKET CATERIN İÇİN ÜRETİM YAPIYOR
Banko Merkez Gıda AŞ’nin sadece toplu siparişlere catering ürünleri, paketleme ve diğer alanlarda hizmet verdiğini ifade den Av. Salt “Banko Burger markası ile herhangi bir bağlantısı olmadığı gibi iş kolları da tamamen farklı” ifadelerini kullandı.

‘İFLAS TALEBİ HİLELİ’
Av. Salt açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: “Banko Merkez şirketinin eski müdürünün hileli şekilde yapmış olduğu iflas başvurusuna ve feri gelişmelere karşı tüm hukuki haklarımız saklı. İşbu sebep ile dosyanın esastan reddedilmesini, iflasın hileli bir şekilde muhatap ve ortağı olduğu Fevzi Cengizhan Öztunalı tarafından talep edildiğini iflasın hileli olduğunun belirlenmesi için de uzman hesap bilirkişileri ile çalıştığını ve dosyaya sunulacağını da belirtmek isteriz.”

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :