Ortadoğudaki Gerilim Altın Piyasasını Vurdu! ABD'li Dev Banka Altının Yıl Sonu Tahminini Yeniledi

Ortadoğudaki Gerilim Altın Piyasasını Vurdu! ABD'li Dev Banka Altının Yıl Sonu Tahminini Yeniledi
Ortadoğu'daki gerilim ve savaş riski altın fiyatlarını zirveye taşıdı. Ons altın 2.400 doları aşarak rekor kırdı. Kripto paralar ise düşüşte. Goldman Sachs yıl sonu altın tahminini 2.700 dolara yükseltti.

ran, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak İsrail'e çok sayıda SİHA ve füze ile karşılık verdi. İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasına göre, bu misillemenin ardından mesele büyük oranda sonuçlansa da analistler, altındaki yükselişte jeopolitik riskler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle birlikte artan güvenli liman talebinin etkili olduğunu belirtti.

Altın fiyatları, rekor seviyelere yükselirken ons altın spot piyasada 2 bin 400 doları test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. ABD'li dev banka Goldman Sachs yıl sonu tahminlerini yukarı yönlü güncelledi.

goldman-sachs-740x420.jpg

Altın fiyatları, Ortadoğu'da artan gerilimin de etkisiyle tarihi seviyeleri görürken, kripto para piyasası çakıldı. Tansiyon borsaları da olumsuz etkiledi. Ons altın spot piyasada 2 bin 400 doları test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, altındaki yükselişte jeopolitik riskler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle birlikte artan güvenli liman talebinin etkili olduğunu belirtti.


Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti.

Goldman'ın analizinde Fed'in para politikası adımları, ABD seçimleri ve küresel ekonomideki gelişmelere çekilirken, altında yükseliş eğiliminin devam ettiği belirtildi.

ORTADOĞU'DA GERİLİM TAVAN YAPTI
Ortadoğu'da İran-İsrail gerilimi doruk noktasına çıktı. İran, Şam'daki büyükelçilik saldırısının ardından "Meşru savunma bir zorunluluktur" açıklamasını yaptı.

ABD medyası, İran'ın 48 saat içerisinde İsrail'e saldırabileceğini iddia etti.

İsrail ise misilleme ihtimaline karşı 'tetikte' beklediklerini duyurdu.