O dernek TÜİK'in verileri için harekete geçti

O dernek TÜİK'in verileri için harekete geçti
Tüketici Hakları Derneği, TÜİK verilerinin güvenilmez olduğunu ve maaş artışlarının manipüle edildiğini iddia edip dava süreçlerine müdahil olacaklarını açıkladı.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, TÜİK'in verilerinin güvenilir olmadığını ve maaş artışlarının manipüle edildiğini belirtti.

Kılıç, dernek olarak dava süreçlerine müdahil olmayı planladıklarını söyledi. Kılıç, "Bilgiler gizlenerek sabit gelirlilerinin maaşlarındaki artışlar da manipüle ediliyor. Adil değil, şeffaf değil, kabullenebilir değil. O yüzden biz de Tüketici Hakları Derneği olarak yönetim kurulumuzda alacağımız kararlarla davalara müdahil olmak için çabalacayacağız" dedi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçekçi olmadığını vurgulayan Kılıç, DİSK ve TÜİK verileri arasındaki farkın büyük olduğunu ifade etti. Ayrıca, temel ihtiyaçların karşılanamaması nedeniyle halkın geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Kılıç, TÜİK'in bilgi edinme haklarını gasp ettiğini ve vergi sisteminin sabit gelirlilere adil davranmadığını ekledi. Dernek, uzmanların katkılarıyla politikaların iyileştirilmesini talep ediyor.

Kaynak:ANKA