New York borsası büyük kazandıracak

New York borsası büyük kazandıracak
Dünya piyasalarının gözünü diktiği New York borsası güne yükseliş trendi ile başladı.

ABD borsaları, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'daki konuşmasını beklerken pozitif bir açılışla güne başladı. Dow Jones endeksi %0,41 artışla 40.879,12 puana ulaşırken, S&P 500 endeksi %0,57 yükselerek 5.602,49 puana çıktı. Nasdaq endeksi ise %0,87 kazançla 17.772,73 puana yükseldi.

New York borsası yükselişle açıldı - Ekonomi Manşet :

FED TUTANAKLARI DİKKAT ÇEKTİ

Analistler, Fed'in bu hafta yayımladığı toplantı tutanaklarının, yetkililerin çoğunun Eylül ayında faiz indirimini değerlendirmeye hazır olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. Powell'ın da yakında faiz indirimine başlayacaklarına dair ipuçları verebileceği, ancak indirimin boyutu ve hızıyla ilgili detayların sınırlı olabileceği belirtiliyor. Eylülde faiz indiriminin %25 veya %50 baz puan olacağı konusunda farklı görüşler var.

New York borsası rekorla kapandı

FAİZ KARARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Ayrıca, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, verilerin faiz indirimini desteklediğini ve sakin bir normalleşme süreci istediklerini belirtti. Bostic, Fed'in faizi sabit tutmasından 50 baz puan indirmesine kadar bir karar aralığının olabileceğini ifade etti.

Çip şirketleri Nvidia, Broadcom ve Qualcomm'un hisseleri %1'in üzerinde kazançla güne başlarken, önceki seanstaki sert düşüşlerin bir kısmını telafi etti.

Etiketler :