Musk'ta Tesla Paniği! Yüzde 25 Mesajı

Musk'ta Tesla Paniği! Yüzde 25 Mesajı
Tesla hissedarı tarafından açılan dava devam ederken Elon Musk, yüzde 15 veya daha düşük hisse oranının kontrol riskini artırabileceğini belirtti. Musk, hisse oranının yüzde 25'e ulaşması durumunda etkili olacağını ifade etti. Ekim 2022'de yaptığı hisse satışı da önemli bir dönemeçti.

Delaware eyaletindeki bir Tesla hissedarı tarafından açılan dava devam ederken, milyarder yatırımcı Elon Musk'tan önemli bir açıklama geldi.

Musk, şu anda Tesla hisselerinin yüzde 13'ünü kontrol ediyor ancak yüzde 15 veya daha düşük hisse oranlarının firmanın kontrolünün başkalarına geçme riskini artırabileceğini belirtti.

MUSK'IN ETKİSİ VE KONTROLÜ

Musk, yüzde 25 hisseye sahipse bu durumun firmanın yönetiminde etkili olduğu anlamına geleceğini ifade etti.

Musk, "Eğer yüzde 25 hisseye sahipsem bu (firmanın yönetiminde) etkili olduğum anlamına gelir. Bunu tersine çevirmek için, ancak benim hissemin iki katı büyüklüğündeki hissedarların bana karşı oy kullanması gerekir" ifadesini kullandı.

MUSK'IN ÖNCEKİ HİSSE SATIŞI

Elon Musk, Ekim 2022'de, eski adı Twitter olan X platformunu satın almak için Tesla'daki hisselerinin önemli bir kısmını 44 milyar dolara satmıştı. Bu satış, Musk'ın hisselerindeki kontrolünü ve Tesla'daki etkisini şekillendirebilecek önemli bir dönemeçti.

Etiketler :