Morgan Stanley faiz beklentisini yükseltti

Morgan Stanley faiz beklentisini yükseltti
Birçok yatırım bankası Fed'den beklediği faiz artışı tahminlerini güncelleyerek, yukarı yönlü revize etti. Dünyanın önde gelen bankalarından Morgan Stanley ise yeni bir açıklama yaparak, beklentilerini 6'ya yükselttiğini bildirdi.

New York merkezli ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yıl içinde 6 kez faiz artışına gideceğini bildirdi.

Tahminini yukarı yönlü revize etmesinin gerekçesi olarak yüksek enflasyonu gösteren banka, Mart ayında başlayacak ilk faiz artışının Mayıs, Haziran, Temmuz, Eylül ve Aralık ayında devam edeceğini öngördü.

'Fed 6 kez 25’er baz puanlık faiz artışı yapacak'

Bloomberg HT'de yer alan haberde, 2022’de toplam 150 baz puanlık faiz artışı olacağını öngören bankanın Şef ABD Stratejisti Ellen Zentner “enflasyon tahminlerimizdeki değişikliğin ardından bu yıl Fed’in 6 kez 25’er baz puanlık faiz artışı yapmasını bekliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Banka ilk artışın Mart toplantısında olacağını, daha sonra toplantılarında da faiz artışı beklediğini açıkladı.

ABD’de geçen hafta açıklanan veri, enflasyonun 40 yılın zirvesine çıktığını göstermişti. Beklenenden yüksek gelen enflasyon rakamı Fed’in gelecek ay daha agresif faiz artışı yapabileceği beklentisini de gündeme getirmişti.

Morgan Stanley önceki raporlarında bu yıl toplam 125 bas puanlık faiz artışının uygun olacağını belirtmişti.

Dolar krizi açıklaması

Geçtiğimiz günlerde merkez bankalarının parasal sıkışmaya hazırlık yaptığını belirten banka, dolar krizine ilişkin dikkat çeken açıklama yapmıştı.

Tarihin en büyük parasal krizinin yaşanacağını vurgulayan dev banka, bir yıl içinde piyasadan 2,2 trilyon dolar likiditenin çekileceğini öngördü.