Moody's Kararı Banka Hisselerini Patlattı

Moody's Kararı Banka Hisselerini Patlattı
BIST 100 endeksi dün yüzde 0,10 düşüşle 8.024,37 puandan kapandı. Moody’s Türkiye'nin kredi notu görünümünü "pozitif"e çıkarınca endeks, yükselişe geçti. Bankacılık endeksi öne çıkarak rekorlar kırdı. Türk bankalarının kredi notları olumlu revize edildi. Banka hisseleri yıllık bazda çeşitli oranlarda artış gösterdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün yüzde 0,10 değer kaybıyla günü tamamladı, ancak 8.000 puanın üzerinde kaldı. Toplam işlem hacmi 75,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,42, mali endeks yüzde 0,49, hizmetler endeksi yüzde 0,56 artış gösterirken, metal eşya sektör endeksi yüzde 1,15 gerileyerek en çok düşüş yaşayan oldu.

MOODY'S DEĞERLENDİRMESİ:

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" teyit ederken, görünümü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Bu olumlu değerlendirme, BIST 100 endeksinin psikolojik direncin üzerine yerleşmesinde etkili oldu. 12 Ocak'ta yapılan değerlendirmenin ardından 17 Türk bankasının kredi notu görünümü de yükseltildi.

BANKACILIK ENDEKSİNDE YÜKSELİŞ:

Geçtiğimiz günlerde Moody's beklentisiyle rekor kıran bankacılık endeksi (XBANK), 10.275 puana kadar yükseldi. Banka hisseleri, bugünkü işlemlerde turizm sektöründen sonra en fazla yükselen oldu. Halkbank, TSKB, Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, Albarakatürk ve İş Bankası hisseleri, günün erken saatlerinde artış gösterdi.

YILLIK PERFORMANS:

Banka hisselerinin yıllık performanslarına baktığımızda en yüksek kazancı yüzde 173 ile Garanti Bankası sağlarken, onu yüzde 170 ile Akbank ve yüzde 151 ile Yapı Kredi Bankası izledi. Diğer bankalar da yıllık bazda çeşitli oranlarda artış gösterdi.