Milyonların Hayali Suya Düştü! 'Moraller Bozulabilir' Dedi. Son Sözü Mehmet Şimşek Söyleyecek

Milyonların Hayali Suya Düştü! 'Moraller Bozulabilir' Dedi. Son Sözü Mehmet Şimşek Söyleyecek
Öğretmen adaylarının umutları, sonuçsuz kalan kabine toplantısı sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vereceği karara bağlı. Ahmet Sözcan bilgiyi paylaştı.

Milyonlarca öğretmen adayı, dün akşam gerçekleşen kabine toplantısının ardından umutlarını kaybetti. Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 bin atama bekleyen adaylar, sonuçsuz toplantının ardından gelecek kararı bekliyor.

SÖZCAN'IN AÇIKLAMASI: BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

TGRT Haber Müdürü Ahmet Sözcan, canlı yayında milyonların merak ettiği konuya açıklık getirdi. Öğretmen adaylarının morallerinin bozulabileceğini belirten Sözcan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın henüz kararını vermediğini dile getirdi. Sözcan, "Biraz sabırlı olmamız gerekiyor, son söz Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelecek" dedi.

BEKLENTİLERİN KAYNAĞI: HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Sözcan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın öğretmen atamaları için belirleyici olduğunu vurguladı. Bakanlığın bütçe hedeflerini gözeterek karar vereceğini belirten Sözcan, "Kadroların dağıtımı için hala çalışmalar sürüyor, net karar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİN YANINDA İDARİ PERSONEL DE OLACAK

Sözcan, öğretmen atamalarının tamamının öğretmenlere ayrılmayabileceğini ifade etti. İdari personel ve farklı kadroların da göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Sözcan, "MEB, mümkün olduğunca fazla sayıda atama yapmak istiyor ancak bütçeyle ilgili bazı kısıtlamalar var" dedi.