Milyonları Mutlu Edecek Haber: 9 Milyar Liralık Ödeme Hesaplara Yatırılmaya Başlandı!

Milyonları Mutlu Edecek Haber: 9 Milyar Liralık Ödeme Hesaplara Yatırılmaya Başlandı!
Milyonlarca çiftçinin gözü yaklaşık 9 milyar TL olan mazot ve gübre desteği ödemelerinde. Vatandaşları ilgilendiren haber 1 Mart'ta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi.

Çiftinin gündeminde mazot ve gübre desteği ödemeleri var. Son olarak 2023 Ekim ayında mazot ve gübre desteği ödemeleri çiftçiye yapılmıştı. Çiftçiler 2024'ün ilk ödemesinin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

TARIM VE ORMAN BAKANI DUYURDU

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren haber 1 Mart 2024'te Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Yumaklı, sosyal medya hesabı X'te (Twitter) bir paylaşım gerçekleştirdi. Yumaklı, 1 Mart itibarıyla çiftçilere 9 milyar liralık mazot ve gübre destek ödemelerinin hesaplara aktarıldığını paylaştı.

deme.png

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yumaklı "Üreticilerimize desteklerimiz devam ediyor. Bugün yaklaşık 9 milyar liralık mazot ve gübre destek ödemesi ülkesi için üreten çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor. Türkiye Yüzyılı üreticinin de yüzyılı olacak" ifadelerini kullandı.

milyonlari-mutlu-edecek-haber-9-milyar-liralik-odeme-hesaplara-yatirilmaya-baslandi.jpg

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir.

milyonlari-mutlu-edecek-haber-9-milyar-liralik-odeme-hesaplara-yatirilmaya-baslandi3.jpg

milyonlari-mutlu-edecek-haber-9-milyar-liralik-odeme-hesaplara-yatirilmaya-baslandi1.jpg

milyonlari-mutlu-edecek-haber-9-milyar-liralik-odeme-hesaplara-yatirilmaya-baslandi-001.jpg

Etiketler :