Milyonlarca çalışanın beklediği zam haberi için bir rakam daha verildi! Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Net rakam verdi

Milyonlarca çalışanın beklediği zam haberi için bir rakam daha verildi! Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Net rakam verdi
2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bu haberde... Peki yeni asgari ücret için konuşulan rakamlar ne? Ekonomistler asgari ücrete ne kadar zam yapılmaısnı bekliyor. Bir tahmin de Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi ve ALB Yatırım Baş Ekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'dan geldi.

Hürriyet Gazetesi'nden Fulya Soybaş'a konuşan Eryılmaz, önce Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise yaptığı açıklama ile bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağının “neredeyse” kesinleştiğine dikkat çekti. Eryılmaz, “Hükümet bu teklif ile gidecek, orası kesin. Peki, işçi bunu kabul edecek mi? Kuvvetle muhtemel etmeyecek. Hükümet ve işçi arasındaki pazarlık bu kez daha çetin geçecek. Son ana kadar net bir sonuç çıkmayacak gibi” dedi.

Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? "Beklenen oran ne kadar dersen? Merkez Bankası’nın enflasyon raporundaki resmi tahmini derim yani yüzde 36" diyen Eryılmaz, şunları söyledi:
“Hükümetin pazarlık kapısını da bu oran, yüzde 36’dan açmasını bekliyorum. Bu da 15 bin 500 TL civarı. Bunun üzerine bir de 2-3 sosyal refah payı gelir, ki benim beklentim yüzde 42-43 bandı. Bu da aşağı yukarı 16 bin TL eder. Seçim öncesi dönemde olduğumuz için oranın yüzde 45’e yuvarlanması ihtimal dahilinde ancak bu maksimumdur. Zammın yüzde 45 üzerine çıkmasını da öngörmüyorum.”

Etiketler :