Milyarlarca Liralık Satış! Özelleştirme İdaresi'nin Taşınmazları ve İmar Planı Değişiklikleri Onaylandı

Milyarlarca Liralık Satış! Özelleştirme İdaresi'nin Taşınmazları ve İmar Planı Değişiklikleri Onaylandı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri için Cumhurbaşkanı onayları geldi! Erzurum'dan İstanbul'a, milyonlarca liralık satışlar dikkat çekiyor.

ÖİB'NİN TAŞINMAZ SATIŞLARI VE İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri için alınan Cumhurbaşkanı onaylarını Resmi Gazete'de yayımladı. Bu kararlar, ülke genelinde dikkatle takip ediliyor.

TAŞINMAZ SATIŞLARI

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Erzurum'un Palandöken ilçesi Köşk Mahallesi'nde bulunan taşınmazın, Asel Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi AŞ'ye 72 milyon 500 bin lira bedelle satışı onaylandı. Aynı şekilde, İstanbul'un Kartal ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan taşınmazın ise Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye 1 milyar 625 milyon lira bedelle satışı kabul edildi.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ

Ankara'nın Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi'nde ve Çayyolu-1 Mahallesi'nde bulunan taşınmazlara yönelik nazım ve uygulama imar planlarında yapılan değişiklikler de onaylandı. Ayrıca, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Kavaklı Mahallesi ile Atariye Mahallesi'nde bulunan taşınmazlar için nazım ve uygulama imar planlarında yapılan değişiklikler kabul edildi.

İTİRAZLARIN REDDİ

Öte yandan, Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Tepecik Mahallesi'ndeki taşınmaza yönelik gelişme konut alanı, özel sosyal tesis alanı, park, genel otopark alanı ve yol kullanım kararlarının getirilmesine ilişkin nazım imar ve uygulama imar planları değişikliklerine yönelik itirazlar reddedildi.

Kaynak:AA