Milyarlarca dolarlık ABD'li dev şirket Türkiye'ye giriş yaptı

Milyarlarca dolarlık ABD'li dev şirket Türkiye'ye giriş yaptı
57 milyar dolarlık ciroya sahip iki köklü teknoloji şirketin birleşimi ile kurulan TD Synnex, yerli şirket Prolink'i satın aldı.

Teknoloji alanında 40 yılı aşan ABD'li şirketler Synnex ve Tech Data'nın birleşimi ile kurulan TD Synnex, Türkiye'ye giriş yaptı.

Toplam varlığı 550 milyar doların üstünde olan Apollo Global Management'in yüzde 45 paya sahip olduğu TD Synnex, geçen sene 57 milyar liralık ciro yaptı.

td-synnex.jpg

Dev şirketi, Türkiye'de 1997'de kurulan ağ ve güvenlik çözümleri sunan Prolink'i satın aldı. Prolink, 300'den fazla bayiye sahip.

prlink.jpg

"TÜRKİYE PAZARINDAKİ ORTAKLARIMIZA..."

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; TD Synnex Kuzeydoğu Av­rupa Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Judith Schreib­mayer, satın almayla ilgili şunları söyledi:

“Prolink ve TD Synnex mükemmel bir eşleşmedir. Bu işlem, müşterek teknolo­ji portföyümüzü zenginleştir­menin yanı sıra, Türkiye’nin dinamik pazarındaki ortakla­rımıza benzersiz uzman des­teği ve hızlandırılmış büyüme sağlama yeteneğimizi de güç­lendirecektir”

SELÇUK GEÇER UYARMIŞTI

Halk TV'de yayınlanan Gündem Özel programında açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, "Döviz kırılması yaşanacak, yabancılar şirketleri patır patır toplayacaklar" iddiasında bulunmuştu.

Kaynak:Dünya