Merkez Bankası Resmen Açıkladı: "Dolar Kuru O Tarihte 5 Lira Birden Yükselecek"

Merkez Bankası Resmen Açıkladı: "Dolar Kuru O Tarihte 5 Lira Birden Yükselecek"
3 aydır yatay hareket izleyen dolar kuru, döviz yatırımcısında tedirginliğine neden olurken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin son sayısını kamuoyu ile paylaştı. Raporda, dolar kurunun 5 liranın üzerinde yükseliş yaşamasının muhtemel olduğu belirtilirken, yatırımcılara tarih uyarısı yapıldı.

31 Mart sonrasında yatay seyirler izleyen dolar/TL paritesi, 3 aylık sessizliğini korumaya devam ediyor.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyona rağmen, döviz yatırımcısının 32 TL bandına sıkışan dolar kuru nedeniyle getiri sağlayamaması büyük huzursuzluklara neden olurken, yatırımcıların "Dolar ne zaman yükselecek?" sorusuna yanıt Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) geldi.

doldoldol2.jpgMerkez Bankası tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nin haziran raporunda, 50'si finansal sektör ve 18'i reel sektör olmak üzere 68 katılımcının yanıtları ile dolar kurunda yaşanacak gelişmelere ışık tutuldu.

DOLAR KURU 5 LİRA BİRDEN YÜKSELECEK

"Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" sorusuna yanıt veren katılımcılar, dolar kurunun 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla yükseleceği seviye için 37,7463 TL seviyesine vurgu yaptı.

doldoldol3.jpgBu durum, halihazırda 32,88 TL seviyelerinde seyir izleyen dolar/TL paritesinin yıl sonuna kadar 5 liranın üzerinde yükseliş yaşayacağı anlamı taşırken, ekonomistler son verilerin ardından Türkiye'de yeni bir kur krizinin muhtemel olmadığına dikkat çekerek, 5 liralık yükselişin aşamalı olarak 6 aylık sürece dağılmasının muhtemel olduğunu söyledi.