Merkez'in o mesajı moral verdi! Dolar durdu, borsa ve altın yükseldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını açıkladı. Karar neticesinde Merkez Bankası faizi sabit tuttu ve politika faizi yüzde 50'de kaldı. Kararın ardından dolar euro kurundaki son durumu haberimizde derledik.

Ekonomistlerin tamamı bugün açıklanacak politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağını öngörüyordu. Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararını açıkladı. Faizi sabit tutma kararı aldı. Karar neticesinde Merkez Bankası politika faizi yüzde 50'de kaldı.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada, "Enflasyonda bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır" mesajı verilmesi piyasalar üzerinde olumlu bir etki yarattı. Bu açıklama sonrasında dolar 32,85 TL’de sabit kalırken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, özellikle banka hisseleri öncülüğünde genele yayılan alımlarla %2’ye yakın bir yükseliş gösterdi. Aynı zamanda, dolar endeksinde yaşanan gerileme altın fiyatlarına da olumlu yansıdı ve gram altın tekrar 2460 TL’ye yaklaştı.

Bu gelişmeler, TCMB'nin enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığının piyasalar tarafından olumlu karşılandığını ve yatırımcıların güvenini artırdığını gösteriyor. Dolardaki stabil seyir ve Borsa İstanbul'daki yükseliş, yatırımcıların geleceğe yönelik daha iyimser bir bakış açısına sahip olduğunu işaret ediyor. Ayrıca, altın fiyatlarındaki artış da güvenli liman arayışının devam ettiğini ortaya koyuyor.

DOLAR EURO KAÇ LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR?

Güne 32,84 lira seviyesinden başlayan dolar kuru 32,88'den işlem görüyor.

31.15 Lirayla günü açan Euro kuru da 35,29 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,57, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan önce ise 19,97 seviyesindeydi. Euro ise 28 Mayıs'ta 21,37 TL'den işlem görüyordu.