Merakla Bekleniyordu. Bayram İkramiyelerinin Ödeme Takvimi Belli Oldu.Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman, ayın kaçında

Merakla Bekleniyordu. Bayram İkramiyelerinin Ödeme Takvimi Belli Oldu.Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman, ayın kaçında
Milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyeleri için ödeme takvimi belli oldu. Emekli bayram ikramiyeleri bugün başlayıp 5 Nisan tarihine kadar hesaplara yatırılacak. Bu yıl emekli bayram ikramiyeleri geçen yıla göre yüzde 50 artırılarak 3 bin TL olarak belirlendi.

Her yıl olduğu gibi, emekli bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramları'nda eşit miktarda ödeniyor.

Emekli bayram ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, vazife malulleri ve 65 yaş aylığı alanlar yararlanabilecek.

bayram.webp

Dul ve yetim maaşı alanlar, bayram ikramiyesini aldıkları aylık oranında alacaklar. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine yüzde 50 oranında ödeme yapılıyor. Çocuklara ise yetim maaşı olarak yüzde 25 hisse oranında ödeme gerçekleştiriliyor.

Bayram ikramiyeleri için ödeme takvimi şu şekilde:

SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödemeleri 17-18 olanlara 2 Nisan'da, 19-22 olanlara 3 Nisan'da, 23-26 olanlara ise 4 Nisan'da yapılacak.

Bağ-Kur emeklileri, bayram ikramiyelerini 5 Nisan'da alabilecek.

Emekli Sandığı kapsamındaki aylıkların ödeme günleri ise 1-2 olanlar için 2 Nisan'da, 3-5 olanlar için ise 3-5 Nisan arasında olacak.

bayram3.webp

Emekli bayram ikramiyesi, geçtiğimiz yılki artışlarla birlikte 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılmıştı. Böylelikle emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda toplamda 6 bin TL ikramiye ödemesi gerçekleşecek. Ödeme günlerini kontrol etmek için e-Devlet üzerinden "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" hizmetinden yararlanabilirsiniz.

bayram4.webp