Memur ve emekli maaşı, asgari ücret... Enflasyona göre 3 aylık zam oranı belli oldu!Maaşlara 1 Temmuz'da ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşı, asgari ücret... Enflasyona göre 3 aylık zam oranı belli oldu!Maaşlara 1 Temmuz'da ne kadar zam yapılacak?
Memur zammı ile asgari ücret zammı için enflasyon rakamlarını işaret eden hükümet, Temmuz ayına dikkat çekti. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacğaını açıkladı. Açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte maaşlara zam hesabı da yenilendi. Peki maaşlara 1 Temmuz'da ne kadar zam yapılacak?

Enflasyon verilerine göre zamlanan asgari ücret ve emekli maaş zammı herkesin merak ettiği konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte gözler Temmuz ayında yeniden yapılacak zam oranına çevrildi. Yapılacak bu zamlar ise enflasyon verilerine göre hesaplanacak. Peki 3 aylık veriye göre maaşlara Temmuz'da yüzde kaç oranında zam yapılacak?

2-002.webp1 TEMMUZ MAAŞ TAHMİNLERİ GÜNCELLENDİ

Enflasyonun artmasıyla birlikte zam üstüne zam yapılan ürünlerin karşısında asgari ücretlinin maaşı hızla eriyor. Alım gücü düşen çalışanlar ise markete her gittiğinde daha fazla harcama yapmaya başlıyor.

3-001.webpMart ayının bitimi ile birlikte açıklanan enflasyon verileri ile temmuz ayında yapılması beklenilen emekli maaşı ve asgari ücretli zammı da merak ediliyor. Uzmanlar tarafından belirtilen tahmini zamlara bir yenisi daha eklendi. Temmuz ayında yapılacağı söylenen zamlara dair tahminler peş peşe geliyor.

4-001.webpMART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 1 Temmuz 2023 tarihinde emekli aylığı, memur aylığı ve asgari ücrete zam geleceği belirtilmişti. 1 Temmuz tarihinde yapılacak olan zam tutarı 2023 yılının ilk 6 ayına göre belirtilen enflasyon verilerine göre belirlenecek.

5.webpPaylaşılan enflasyon verileri ile birlikte 6 ayın sonunda zamlar yapılacak. Bu durumda TÜİK ve ENAG tarafında paylaşılan veriler birbirinden bağımsız oluyor. 1 Temmuz için tahminlerde bulunan kurumlar yaptıkları hesaplamalar sonucunda enflasyon ve maaş zamlarını duyurdu.

6.jpeg

1 TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, mart ayına dair açıklanan verileri tartıştığı yazısında TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 2,29 olduğunu, ENAG tarafından açıklanan enflasyonun ise yüzde 5,08 olduğunu açıkladı.

7.webpTÜİK tarafından paylaşılan enflasyon verilerine göre memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine verilecek olan 1 Temmuz 2023 zam oranının yüzde 25,06 (enflasyon farkı) olacağı tahmin ediliyor.

8.jpgÖzgür Erdursun, ENAG tarafından paylaşılan rakamlar baz alındığında ise yüzde 46,18 oranında zam yapılması gerektiğini belirtti.

Etiketler :