Mehmet Şimşek’ten enflasyon açıklaması

Mehmet Şimşek’ten enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gerçekleştirdiği açıklamada enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin program hedeflerini desteklediğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyon beklentileri anketi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Şimşek, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin, program hedeflerini desteklediğini ifade ederek "Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi. On bir aydır azalan 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri ise sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu.” ifadelerini kullandı.

mehmet-simsek.jpg

Yıllık enflasyonun son 3 ayda 23,5 puan gerilediğine dikkat çeken Şimşek, yıllık enflasyonun eylül ayında yüzde 50’nin altına inmesinin beklendiğini ifade ederek “2024 yılında yüzde 4,9 seviyesinde öngördüğümüz bütçe açığının milli gelire oranını gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedefliyoruz. Böylece mali disiplin dezenflasyona güçlü destek sağlayacak.” açıklamasında bulundu.

Şimşek, yaptığı açıklamada, fiyat istikrarını sağlamak için politikalarını eşgüdüm içerisinde devam ettireceklerini belirterek “Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız." ifadesini kaydetti.

tweet-simsek.png

Kaynak:halktv.com.tr