Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması

Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması
Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak olan zam oranında. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Washington'da Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Şimşek, burada asgari ücrete yapılacak olan zam oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, asgari ücrete ilişkin bir soru üzerine sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belirlendiğini ve şu aşamada yorum yapmasının uygun olmadığını ifade etti.

Şimşek, "Asgari ücret sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belli oluyor, şu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz. Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü belirli bir düzeyde koruma konusunda duyarlı olacaklarına eminim. Bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden yorumlamak doğru olmaz." dedi.

simsek.jpg

"ÖNCELİK SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DIŞ DENGE SAĞLAMAK"

Türkiye'nin ekonomik alanında attığı adımlara da değinen Şimşek, son 12 ayda bazı alanlarda büyük ilerlemeler kaydettiklerini, bazı alanlarda hedeflerin çok ilerisinde olduklarını vurguladı.

Şimşek, bir numaralı önceliğin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu ve bunun da zaman aldığına dikkat çekti.

İkinci önceliklerinin mali disiplini yeniden tesis etmek olduğunu belirten Şimşek, bir diğer önceliklerinin de cari açığı daraltarak daha sürdürülebilir bir dış denge sağlamak ve en önemlisi yapısal reformları hayata geçirmek olduğunun altını çizdi.

Şimşek, cari açıktaki daralmanın Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu coğrafyaya rağmen başarıldığını belirterek, amaçlarının bunu sürdürülebilir kılmak olduğunu, bunun da yapısal dönüşümü gerektirdiğini ifade etti.

Türkiye'nin rezervlerini de yeniden inşa ettiğine dikkati çeken Şimşek, bunun bir kısmının Türk şirketlerinin ve hane halkının Türk lirasına olan artan güveniyle ilgili olduğunu aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)