Mehmet Şimşek'in İstanbul'a Çağırdığı İngiliz Ekonomistten Karamsar Tablo

Mehmet Şimşek'in İstanbul'a Çağırdığı İngiliz Ekonomistten Karamsar Tablo
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in davetiyle İstanbul'da düzenlenen konferansa katılan ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye'nin enflasyon ile mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ash, Bakan Şimşek'in bazı hedeflerinin gerçek dışı olduğunu öne sürdü.

İstanbul'da dünyanın önde gelen ekonomistlerin katılımıyla JPMorgan Konferansı düzenlendi. Konferansa Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve başkan yardımcıları da katıldı.

Konferansta CNBC-e'den Asiye Erduran'a konuşan ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye'nin enflasyon ile mücadelesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun açık bir şekilde topluma ve yaşam standartlarına zarar verdiğini belirten Ash, bunun Türkiye'deki bir numaralı problem olduğunu ve mutlaka indirilmesi gerektiğini belirtti.

gdfs.png

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Bakan Şimşek'in enflasyona ilişkin hedeflerine de değinen Ash, yıl sonun tahminini açıkladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsun enflasyon yüzde 70 gibi çok yüksek ve kötü bir noktadan başladı. Çoğu kişinin beklentisi, önümüzdeki aylarda baz etkisinin olumlu olması yönünde.

Bence enflasyonun yıl sonunda yüzde 35-40 arasında varsaymak oldukça makul. Fakat enflasyonu o eşiğin altına indirmeye çalışmak oldukça zor olacaktır, özellikle enflasyon beklentilerinin ve enflasyonun çok yüksek olduğu bir periyottan çıktıktan sonra yapışkanlık olacaktır.

Dolayısıyla bir sonraki adımda enflasyonu yüzde 35-40 arasından tek haneli rakamlara indirmek oldukça zor olacaktır. Sanırım bir süre daha sıkı politikanın devam etmesi gerekecek."