Marketlerde de tanzim satışı başladı... İşte detaylar

Marketlerde de tanzim satışı başladı... İşte detaylar
Hükümetin meyve sebze fiyatlarındaki artışı 2 aylık çözüm getirmek için başlattığı tanzim satışlarına marketler de başladı. Meydanlarda uygulanan 3 kilogram sınırı marketlere de getirildi.

Meyve ve sebze fiyatlarındaki hızlı artışa hükümet iki buçuk aylık çözüm getirmek içibn İstanbul ve Ankara'da tanzim satış noktaları kurdu. Tanzim satışlarına marketler de dahil oldu. Migros, Carrefour, Bim, Şok ve A101 gibi zincir marketlerde de tanzim fiyatlarından domates, biber, patlıcan, salatalık, soğan ve patates satışına başlandı. Marketlerdeki satışlarda da tıpkı tanzimlerde olduğu gibi alım yapan vatandaşlara 3 kilogramlık sınır getirildi. Marketlerde uygun fiyatlı satışların yanında farklı fiyatlardan da söz konusu ürünlerin satışına devam ediliyor.

Yüksek fiyatlı ürünlerde vatandaşa herhangi bir alım kısıtlaması bulunmuyor. Uygun fiyatlı sebzelerin satışı ile ilgili görüşülen market temsilcileri söz konusu ürünleri kendilerinin temin ettiğini ifade etti.

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre tanzimlere ürün tedarik eden Tarım Kredi Kooperatifinden aynı ürünleri almak için görüşmelerin yapıldığı ileri sürüldü. Şu an için uygun fiyatlı sebze satışının ne kadar süreceği ile ilgili bir bilgi veremeyeceklerinin altını çizen market temsilcileri, “Ürünleri kendimiz tedarik ediyoruz. Ürünleri çeşitlerine göre ayırıp, ona göre fiyatlandırıyoruz. Düşük fiyatlı olan ürünlerin satışına da tıpkı tanzimde olduğu gibi 3 kilogramlık sınır getirdik” dedi.