Maliyet arttı kendin topla devri başladı

Bolu Mudurnu'da bamya yetiştiricisi Muhterem Çilata, işçi maliyetleri ürünleri geçince tarlasını yarı fiyata halka açtı. Yurttaşlar, bamyaları kendi toplayıp ödemesini yaptı.

AKP iktidarının politikaları çiftçiye kan kusturmaya başladı. Çiftçiler yurdun dört bir yanında traktörle eyleme yapıp iktidara tepki göstermeye başladı.

Tarım emekçileri, ürünlerinin yüksek enflasyona rağmen geçen seneki fiyatlardan alıcı bulduğunu ifade ediyor.

maliyet-artti-kendin-topla-devri-basladi1.jpeg

Hayat pahalılığı nedeniyle de tarlada ürünleri toplayan emekçiler, haklı olarak adil ücretler istiyor.

Çiftçinin ürünleri de emekçinin ücretini bile karşılayamıyor.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde de bamya yetiştiricisi Muhterem Çilata, işçi maliyetini karşılayamayınca tarlasını halka açtı.

"BİZDEN ÖNCE TARLAYA GELENLER OLDU"

Çilata, yurttaşlara topladıkları ürünleri yarı fiyatına sattı. Piyasanın yarısına inen fiyatları duyan yurttaşlar tarlaya akın etti.

Çilata şunları ifade etti:

"Ektiğimiz bamyayı işçi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle toplatamadık. Hem pazarlaması hem de toplatılması bizim için külfet olmaya başladı. Artık bu işi bırakarak tarlamızı sürmeyi düşündük ancak gönlümüz buna el vermedi. Ortada büyük bir emek var ve bu emeği zayi etmek istemedik. Zaten alım gücü düşen vatandaşlarımız yarı fiyatına bamya alabilsin diye tarlamızı onlara açtık. Sabah tarlama geldiğimde bizden önce tarlamıza gelen vatandaşlarımız oldu. Duyurumuz sonrası güzel bir ilgi oldu."

Kaynak:ANKA