Mahfi Eğilmez faiz indirimi için tarih verdi!

Mahfi Eğilmez faiz indirimi için tarih verdi!
Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’de faiz indirimi için tarih vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indirimine gidebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Eğilmez, enflasyonun eylül ayında yüzde 40'ın altına gerilemesi halinde Merkez Bankası’nın faiz indirimini gündeme alabileceğini tahmin etti.

Büyümenin başlamasıyla birlikte bir faiz indiriminin gündeme gelebileceğini belirten Eğilmez, enflasyonun yüzde 40 seviyesinin altına gelmesi halinde Eğilmez piyasaya moral vermek amacıyla bunun yapılması gerektiğini ifade etti. Ekonomiye dair son gelişmeleri CNBC-e yayınında değerlendiren Mahfi Eğilmez, ABD’nin enflasyon verilerini değerlendirdi. Eğilmez, ABD'de enflasyonun kontrollü göründüğünü ifade ederek stagflasyonun görünmediğini belirtti ve yüzde 0,25 faiz indiriminin makul olduğunu kaydetti.

mb.jpg

"OVP'DE TAHMİNLER YÖNÜNDEN TUTARLILIK GÖREMİYORUM"

Eğilmez, gerçekleştirdiği açıklamada Orta Vadeli Program’a da değindi. İlkelere bakılınca yapısal reformla uymadığını ileten Eğilmez, hukuk, yargı bağımsızlığı, demokrasinin iyileştirilmesi gibi şeylerin çok önemli olduğunu kaydetti.

egilmez.jpg

“ORTA GELİR TUZAĞINDAN ÇIKAMIYORUZ"

Yıllardır 8-9 binler 12-13 bin kişi başı gelirde gidip gelindiğini ifade eden ünlü ekonomist, orta gelir tuzağından çıkılamadığını vurguladı. Açıklamasında, "Çıkmak için 20 binleri yakalamak lazım. Bu OVP'ye bakınca 2027'de 20 bin 420 dolarlık kişi başı gelire ulaşacağımız görünüyor. Dolar kurunu baskılayıp düşük tutarsanız enflasyonun yüksekliğinden yararlanarak GSYH dolar cinsinden yüksek çıkıyor. Bu ne kadar gerçekçi bilmiyorum.” ifadelerini kaydederek kura bakınca TL’nin değerli tutulacağının anlaşıldığını ve 20 bin doların çok gerçekçi görünmediğini ifade etti.

Kaynak:halktv.com.tr