Kurban Bayramı İkramiyelerinde Son Dakika Gelişmesi: Emekliler e-Devlet'e Baktığında Fark Etti

Kurban Bayramı İkramiyelerinde Son Dakika Gelişmesi: Emekliler e-Devlet'e Baktığında Fark Etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün emeklilerin ikramiyelerinin bayram öncesinde yatacağına yönelik açıklamalarda bulunurken, milyonlarca emekli için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. E-Devlet'te yer alan ikramiye sayfasında emekliler için bazı değişikliklere gidildi.

İlk kez 2018 yılında başlayan ve emekli vatandaşlara yılda 2 kez olmak üzere ödenmesi kararlaştırılan bayram ikramiyeleri, aradan geçen 6 yılda yalnızca 3 kat zamlandı.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon karşısında büyük bir değer kaybı yaşayan ikramiyeler hakkında milyonlarca vatandaş tepki gösterirken, bu yıl 3000 TL şeklinde belirlenen ödemelerin ikinci ayağı 16 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak.

VEDAT IŞIKHAN: "BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün yaptığı açıklamada yaklaşık 16 milyon emeklinin 3000 liralık bayram ikramiyelerinin 16 Haziran tarihinden önce ödeneceğini duyurdu. Ödeme tarihleri hakkında konuşan Işıkhan, "Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak." ifadelerini kullandı.

para6.jpegE-DEVLET'TE İKRAMİYELER 'ÖDENDİ' OLARAK GÖZÜKTÜ

Işıkhan'ın açıklamasının ardından e-Devlet'te emeklileri ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait sayfada yer alan "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" başlığına giren emekliler, Kurban Bayramı'nda ödenecek 3000 liralık ikramiyenin yanında "Ödendi" ibaresini gördü.

Kısa bir süre sonra sayfada değişikliğe gidilirken, normal şartlar altında geçtiğimiz yıllara ait ikramiye ve seyyanen zam ödemelerinin görüldüğü sayfada an itibarıyla "Emekli ikramiye kaydı bulunamadı" ibaresi yer aldı.

kayit6.jpg
10 HAZİRAN'DA YATIRILMASI BEKLENİYOR

Kısa süre sonra söz konusu "Ödendi" ifadesinin geçmiş bayramlarda da yaşandığı ortaya çıkarken, sorunun SGK ile bankalar arasındaki ödeme protokolünden kaynaklandığı ortaya çıktı. İlerleyen günlerde kesinlik kazanacak takvim sonrasında SGK ilk aşamada ödemeleri bankalara aktaracak ve devamında belirlenecek takvime göre bankalar, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına 3 bin liralık ödemeleri gerçekleştirecek.

Resmi bir açıklama gelmemesine karşın kaynaklar, emekli ikramiyeleri için muhtemel tarihin 10 Haziran olduğunu işaret etmekte. Bu uygulama ile milyonlarca emeklinin, maaşı ile kurbanlık keseceği hesaba katılmakta ve kurban alım işlemleri için bayramdan yaklaşık bir hafta kadar öncesinde ödemelerin tamamlanması planlanmakta.