Kulis: Erdoğan 'Yüzde 50 İndirim' Açıklayacak, 2 Yıl Ödemesiz

Kulis: Erdoğan 'Yüzde 50 İndirim' Açıklayacak, 2 Yıl Ödemesiz
Bugün toplanacak Kabine'den emeklilere zam kararı çıkması bekleniyor. Kulislere göre Erdoğan bir de indirim kararı açıklayabilir.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor. Erdoğan'ın alınacak "yüzde 50'ye kadar indirim" kararını açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor. Saat 15.00'te başlayacak kritik toplantıda deprem konutları da masada olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alınacak "yüzde 50'ye kadar indirim" kararını açıklaması bekleniyor. Ödemelerin ise 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz olması gündemde.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana’daki deprem konutlarını incelerken yaptığı açıklamada, ödemenin nasıl olacağını soran bir vatandaşa, “Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50’ye kadar inşallah indirim yapacak. Altyapı bedellerini maliyetlere koymayacağız. Ödeme de 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz. Yani çok cazip. Buraları hiç düşünmeyin” yanıtını vermişti.