Kripto para piyasası gözünü o gelişmeye dikti!

Kripto para piyasası gözünü o gelişmeye dikti!
Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri kripto para piyasasında büyük yankı uyandırdı. Trump’ın olumlu yaklaşımı ve Harris’in belirsiz tutumu, piyasadaki dalgalanmaların temel sebeplerinden biri olarak öne çıkıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi sonrası gözler kasım ayında yapılacak ABD seçimlerine çevrildi. Kripto para piyasası, bu süreçte dalgalanmalar yaşarken, başkan adaylarının ekonomi politikaları yatırımcıların dikkatini çekiyor.

FAİZ İNDİRİMİ PİYASAYI CANLANDIRDI

Fed, 4 yıllık aradan sonra faiz oranını 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5 aralığına çekti. Bu kararın ardından Bitcoin 63 bin dolar seviyesini aşarken, Ethereum da yüzde 5’in üzerinde bir artışla 2 bin 500 doları geçti. Kripto piyasasında toplam değer 2,2 trilyon dolara ulaştı.

thumbs-b-c-3c1d08c77978bdf056aa44f127e10e19.jpg

PROF. DR. EREN ÇAŞKURLU: “TRUMP'IN KAZANMASI PİYASAYA OLUMLU YANSIR”

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Çaşkurlu, faiz indiriminin kripto varlıkları daha cazip hale getirdiğini söyledi. Çaşkurlu, Bitcoin gibi sabit arzı olan kripto paraların enflasyona karşı korunma aracı olarak öne çıktığını belirtti.

Çaşkurlu’ya göre, Donald Trump'ın kripto paralara yönelik olumlu açıklamaları piyasada hareketlenmelere neden olabilir. Ancak Kamala Harris’in belirsiz tutumu, piyasada geçici bir düşüşe yol açabilir.

thumbs-b-c-4b45eb8cfca631e0bfdab35d0de9acd0.jpg

DOÇ. DR. MUSTAFA BATUHAN TUFANER: "PARASAL GENİŞLEME KRİPTO PARALARI DESTEKLİYOR"

Beykent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Batuhan Tufaner, Fed’in faiz kararının beklentiler doğrultusunda geldiğini ve parasal genişlemenin kripto piyasasına olumlu yansıyacağını ifade etti. Trump'ın parasal genişlemeyi destekleyen politikalarının kripto piyasasına daha çok likidite sağlayacağını öne sürdü.

Kaynak:AA