Kredi kartı limitini düşürenler kara kara düşünüyor. Bankalar limit artırımını zorlaştırdı

Kredi kartı limitini düşürenler kara kara düşünüyor. Bankalar limit artırımını zorlaştırdı
Kredi kartlarından alınması planlanan savunma sanayi fonu katkı payının önce ertelendiği sonra da kesin bir ifadeyle alınmayacağı bildirildi. Yıllık 750 lira fon payı ödememek için limiti 100 bin lira altı tutara çekmiş olan vatandaşlar bugün bir şok yaşadı. Bankalar limit artırma taleplerine çoğunlukla olumsuz yanıt veriyor.

Kredi kartlarından alınması planlanan savunma sanayi fonu katkı payının alınmayacağı bildirildi. AKP kaynakları, "Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıktı. Yeni teklifte yer almayacak" açıklamasını yaptı.

Önce ertelendiği duyurulan kararın dün AKP kulislerinden gelen bilgiyle kaldırıldığı ortaya çıktı.

Ancak, kredi kartı limitini tekrar yükseltmek isteyen vatandaşlar, bankalardan beklenmedik bir yanıtla karşı karşıya kalabilirler.

whatsapp-image-2024-10-18-at-11-32-24.jpegBANKALARDAN LİMİT ARTIRIM TALEPLERİNE OLUMSUZ YANITLAR ÇOĞALDI

Savunma Sanayi Fonu düzenlemesinin Meclis'e sunulmasıyla, kredi kartlarından alınacak 750 liralık katkı payı teklifin en çok tartışılan maddesi olmuştu. Yaklaşık 15 gün süren gündemin ardından karar iptal edilince kart limitini düşüren vatandaşlar limiti tekrar yükseltmek istedi.

Bankacılar, "Uygulanan sıkı para politikasıyla birlikte kredi kartı limitlerinin gözden geçirileceğini zaten önceki yorumlarımızda bahsediyorduk," diyerek durumu değerlendiriyor.

Bankalar bir yandan kredi notu yüksek müşterilerine bile olumsuz mesajlar yollamaya başladı.

Kaynak:halktv.com.tr