Konkordato ilan eden Mega Polietilen borsadaki işlemleri askıya alındı

Konkordato ilan eden Mega Polietilen borsadaki işlemleri askıya alındı
Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntının göstergesi olarak görülen konkordato furyası borsaya da sıçradı. Ana pazarda işlem gören Mega Polietilen konkordato ilan etti. Mega Polietilen hisselerinde işlemler geçici olarak kapatıldı.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, düşük maaşla geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşın yanı sıra büyük şirketleri de etkiliyor. Özellikle 2024 yılı neredeyse her sektörden dev şirketlerin bir biri ardına konkordato ilan edildiğini duyuruyor.

O şirketlerden biri de Borsa İstanbul'da işlem gören Mega Polietilen şirketi oldu. Yüzde 57,49'u Eda Özhan'a geri kalan yüzde 42,51'i diğer şirket sahiplerine ait olan şirket 3 ay süreyle iflas erteledi. Şirket ticari kayıtlarda 275 milyon lira değerinde sermaye sahibi olarak görünüyor.

BloombergHT’nin haberine göre, mayıs ayında MEGAP hisseleri 10,84 TL ile tarihi zirvesini görmüş, ağustos ayında hızla geri çekilerek 4,67 TL'ye kadar gerilemişti.

Mayıs ayında zirve yapan yatırımcı ilgisinin, profesyonel portföy yöneticilerinde olmadığı görüldü.

Fintables üzerinden TEFAS'ta işlem gören fonlara bakıldığında temmuz sonu itibarıyla hiçbir yatırım fonunda Mega Polietilen hissesi yer almadı.

mega.jpeg

BORSA İŞLEMLERİ ASKIYA ALINDI

Konkordato ilan etmesiyle piyasanın gündemine giren halka açık şirketin hisseleri Borsa İstanbul tarafından geçici olarak işleme kapatıldı.

Şirket KAP'a gönderdiği açıklamada 3 ay süreyle konkordato ilan edildiğini açıklamıştı.

Kaynak:halktv.com.tr