Koç Holding'in Sessiz Sahibi Ömer Koç Konuştu: "O Sektörü Takip Ediyoruz"

Koç Holding'in Sessiz Sahibi Ömer Koç Konuştu: "O Sektörü Takip Ediyoruz"
Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen Ömer Koç, şirketin izleyeceği ekonomik politikalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin en büyük şirketler grubu arasında yer alan Koç Holding, geçtiğimiz günlerde 60. Olağan Genel Kurul Toplantısını düzenledi. Toplantıda yönetim kurulu başkanlığına yeniden Ömer M. Koç seçilirken, şirketin ilerleyen dönemde izleyeceği ekonomi politikalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

Ömer Koç, hem mevcut sektörlerde hem de yeni alanlarda yatırımlarına devam edeceklerinin mesajını paylaşarak, hangi sektörlere yöneleceklerine ilişkin önemli ipuçları verdi.

koc33.jpeg"SAĞLIK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ"

Koç Holding, Mart ayında yaptığı açıklama ile Antalya'da faaliyet yürüten Anatolia Hospital'a ait hisselerin yüzde 80'inin satın alındığını belirtmişti. Bu satın alma için 82 milyon 776 bin 249 euro ödeneceği duyurulurken, Ömer Koç'tan konuya ilişkin dikkat çekici açıklamalar geldi.

Dünya genelinde ortalama yaşam süresinin artışına dikkat çeken Koç, nüfusun yaşlanması nedeniyle gelişen sağlık sektörüne yatırım yaptıklarını ve bu alandaki fırsatları takip ettiklerini belirtti.

koc34.jpg"SATIŞLARDAN SONRA GÜÇLENEN LİKİDİTEMİZ İLE YENİ FIRSATLARI İNCELİYORUZ"

Yılın ilk aylarında Tat Gıda’daki paylarını sattıklarını belirten Koç, bu satışla birlikte likiditelerinin güçlendiğini ve yeni fırsatlar için daha geniş bir pencere yakaladıklarını aktardı. Koç, "Daha da güçlenen likiditemiz ile önümüzdeki dönemde tüm paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Etiketler :